Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ζωγράφισε, γράψε , κόψε τα γράμματα


Μία ωραία δραστηριότητα για την ώρα της ενισχυτικής διδασκαλίας
ήρθε από μία πολύ καλή δασκάλα και αγαπημένη φίλη μου!
Ψάχνοντας, λοιπόν στο Internet ανακάλυψε από το site http://elenimamanou.blogspot.gr/2014/10/blog-post.html
το παζλ γραμμάτων! 

Την ευχαριστώ για την καταπληκτική ιδέα!

Θα το δώσω στους μαθητές μου και είμαι σίγουρη 
πως θα ενθουσιαστούν!

Τα βήματα είναι απλά και εύκολα:
1) Ζωγραφίζεις σε ένα χαρτί το γράμμα και κάνεις γραμμές,σαν να θες να το κόψεις.

2) Σε ένα φύλλο word επεξεργάζεσαι εικονίτσες και ύστερα τις εκτυπώνεις , για να τις κολλήσεις στο γράμμα.



3) Αν θες τα ζωγραφίζεις μόνος σου , αντί να τα κατεβάσεις από το Internet 

Έτοιμο το παζλ των γραμμάτων!!

ΥΓ: Καλή διασκέδαση !


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παιχνίδια ορθογραφίας

Όλα ξεκινούν και τελειώνουν με ένα ευχάριστο παιχνίδι. Μέσα από τα παιχνίδια και τις δημιουργικές κατασκευές τα παιδιά μαθαίνουν. "Τα 5 δάχτυλα σε χαιρετάνε και στις προτάσεις σε βοηθάνε" και "Η τρίλιζα της ορθογραφίας" είναι δύο δημιουργικές κατασκευές που τις βρήκα από το Pinterest, τις αποθήκευσα και τις προσάρμοσα ανάλογα με τις ανάγκες του μαθητή μου και τους εκπαιδευτικούς μας στόχους. ~Μπορείς τα 5 δάχτυλα να τα κολλήσεις στο μολύβι του μαθητή σου, ώστε όταν γράφει να τα βλέπει πολύ εύκολα~  ~Φυσικά μπορείς να τα κάνεις βραχιολάκι και να το φοράει στο χέρι του όποτε γράφει~ ~Συμβουλή μου είναι να τα πλαστικοποιήσεις πρώτα, για να μην τσαλακωθούν ή σκιστούν!~ Την τρίλιζα αφού την πλαστικοποιήσεις -αν θες κι αν διαθέτεις το θαυματουργό μηχάνημα- μπορείς να την κολλήσεις κάπου που το παιδί μπορεί να τη βλέπει καθημερινά και μπορεί να τη χρησιμοποιεί εύκολα. Μπορείς επίσης να την κρεμάσεις και με σχοινάκι κάπου ή να την κολλήσεις

Φύλλα καλλιγραφίας

Τα όμορφα και περιποιημένα γράμματα  είναι δείγμα της προσωπικότητας και  του χαρακτήρα μας! Με λίγα λόγια ακτινοβολούν τον εαυτό μας! Τώρα που είναι μικροί οι μαθητές μου  σκέφτηκα να τους φέρνω φύλλα καλλιγραφίας,  για να μάθουν το μέγεθος των γραμμάτων! Φυσικά δεν κάνουμε υπερβολές με αυτές τις ασκήσεις.. Δίνουμε τις επιβράβευσεις μας και ενθαρρύνουμε τους μαθητές μας !  Είτε μπορουμε να αγοράσουμε τετράδιο καλλιγραφίας είτε φυσικά να το φτιάξουμε εμείς.. Χρόνο να έχεις και όρεξη! Παρε μια γεύση, λοιπόν :) 

Ταμπελάκια "τον των" "της τις"

  Για να μάθουμε αυτά τα άρθρα,   αφιερώσαμε 1 με 2 μέρες στο κάθε ζευγαράκι.  Φτιάξαμε ταμπελάκια με γλωσσοπίεστρα  και παίξαμε παιχνίδια στον πίνακα. Αξιοποιήστε τα ελεύθερα! :)