Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Οι μικρές κυρίες και o μικρός κύριος..


Καλημέρα σε όλους! 
έχω να σας γνωρίσω 6 αγαπημένες μου φίλες 
και 1 αγαπημένο φίλο..
που κάθε μέρα μου λένε καλημέρα!
(σε όποια γλώσσα θέλετε εσείς.. με τις δικές μου κυρίες μιλάμε αγγλικα)

Πρόκειται για την  κυρία Δευτέρα, την κυρία Τρίτη, την κυρία Τετάρτη, την κυρία Πέμπτη, την αγαπημένη μου κυρία Παρασκευή, τον κύριο Σάββατο και την κυρία Κυριακή!!

Κάθε μέρα τραγουδάμε τον αγαπημένο μας τραγούδι

και ύστερα βγάζουμε την κυρία από το σπιτάκι της και 
της δίνουμε μία ωραία θέση κάπου στην τάξη ή στο δωμάτιο,
 για να μας βλέπει!

Έτσι οι μικροί μας φίλοι μαθαίνουν με ένα διασκεδαστικό τρόπο 
τις ημέρες της εβδομάδας, είτε στα Αγγλικά 
είτε στα Ελληνικά!!


Η διαδικασία έχει ως εξής:
1) Παίρνεις χρωματιστά ξυλάκια απο το JUMBO.
2) Κολλάς ματάκια και ζωγραφίζεις το χαμόγελο.
3) Κολλάς μαλλάκια και ρουχαλάκια .
4) Πάνω στα μαλλιά κολλάς και το όνομα της κυρίας (Monday,Tuesday etc).


ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ 
ΝΑ ΠΑΙΞΕΙΣ 
ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΣΟΥ ΦΙΛΟΥΣ


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παιχνίδια ορθογραφίας

Όλα ξεκινούν και τελειώνουν με ένα ευχάριστο παιχνίδι. Μέσα από τα παιχνίδια και τις δημιουργικές κατασκευές τα παιδιά μαθαίνουν. "Τα 5 δάχτυλα σε χαιρετάνε και στις προτάσεις σε βοηθάνε" και "Η τρίλιζα της ορθογραφίας" είναι δύο δημιουργικές κατασκευές που τις βρήκα από το Pinterest, τις αποθήκευσα και τις προσάρμοσα ανάλογα με τις ανάγκες του μαθητή μου και τους εκπαιδευτικούς μας στόχους. ~Μπορείς τα 5 δάχτυλα να τα κολλήσεις στο μολύβι του μαθητή σου, ώστε όταν γράφει να τα βλέπει πολύ εύκολα~  ~Φυσικά μπορείς να τα κάνεις βραχιολάκι και να το φοράει στο χέρι του όποτε γράφει~ ~Συμβουλή μου είναι να τα πλαστικοποιήσεις πρώτα, για να μην τσαλακωθούν ή σκιστούν!~ Την τρίλιζα αφού την πλαστικοποιήσεις -αν θες κι αν διαθέτεις το θαυματουργό μηχάνημα- μπορείς να την κολλήσεις κάπου που το παιδί μπορεί να τη βλέπει καθημερινά και μπορεί να τη χρησιμοποιεί εύκολα. Μπορείς επίσης να την κρεμάσεις και με σχοινάκι κάπου ή να την κολλήσεις

Φύλλα καλλιγραφίας

Τα όμορφα και περιποιημένα γράμματα  είναι δείγμα της προσωπικότητας και  του χαρακτήρα μας! Με λίγα λόγια ακτινοβολούν τον εαυτό μας! Τώρα που είναι μικροί οι μαθητές μου  σκέφτηκα να τους φέρνω φύλλα καλλιγραφίας,  για να μάθουν το μέγεθος των γραμμάτων! Φυσικά δεν κάνουμε υπερβολές με αυτές τις ασκήσεις.. Δίνουμε τις επιβράβευσεις μας και ενθαρρύνουμε τους μαθητές μας !  Είτε μπορουμε να αγοράσουμε τετράδιο καλλιγραφίας είτε φυσικά να το φτιάξουμε εμείς.. Χρόνο να έχεις και όρεξη! Παρε μια γεύση, λοιπόν :) 

Ταμπελάκια "τον των" "της τις"

  Για να μάθουμε αυτά τα άρθρα,   αφιερώσαμε 1 με 2 μέρες στο κάθε ζευγαράκι.  Φτιάξαμε ταμπελάκια με γλωσσοπίεστρα  και παίξαμε παιχνίδια στον πίνακα. Αξιοποιήστε τα ελεύθερα! :)